Blog

Blog6.

 

Shantala babymassage.

Per Mei 2021 kunt u bij KidscoachIng ook terecht voor Shantala babymassage.

Dit is een cursus waarbij u leert om uw kind op een heel ontspannen manier en in alle rust te masseren en de band met uw kind te versterken.

De baby periode is de belangrijkste tijd voor het hechtingsproces tussen ouder en kind. Hoe fijn is het om via een babymassage uw kind nog beter te leren kennen. Huid op huid contact is  goed voor de sensomotorische ontwikkeling van uw kind en het versterkt de band tussen u en uw kind.

De cursus bestaat uit een pakket van 3 lessen waarin u leert om op een veilige en verantwoorde manier uw kind te masseren.

Voor informatie en prijzen verwijs ik u naar de pagina de pagina tarieven op mijn site.

 

 

Blog 5.

Counseling en coaching van ouder en kind.

In mijn praktijk had ik een tijdje terug  een jongen van 3 samen met zijn ouders.  Zij kwamen bij mij omdat deze lieve maar wat onzeker overkomende jongen achter zou lopen in zijn motorische ontwikkeling.                                            Er zaten al aardig wat bezoeken aan de fysiotherapeut op  maar daar kwamen ze ook niet verder. Na de intake bleek al dat beide ouders zich zorgen maakte over een eventuele aandoening. Gelukkig kon ik door een kort onderzoek, wat vragen en een aantal testjes deze zorgen snel wegnemen.

In totaal ben ik samen met deze lieve jongen, moeder, vader en wat speelgoed in 7 sessies zo ver gekomen dat hij nu net zo ver is als elke jongen van zijn leeftijd.  Het knappe van dit gezin is dat ze op tijd door hadden dat hun zoon even een steuntje in de rug nodig had. Ook moeder heeft een counselingsessie gekregen. Hierdoor heeft ze een aantal inzichten gekregen over haar eigen opvoeding in relatie tot de opvoeding die ze haar kind geeft.  Ik ben zo trots op dit gezin. Samen komen ze er wel.

Wat fijn dat er ouders zijn die geloven in mijn werk en dat ze ook inzien dat het juist goed is om wat te doen als hun kind sociaal of emotioneel wat hulp nodig heeft.

Blog 4.

Counseling.

Mijn naam is Ingrid Jager en ik ben inmiddels gediplomeerd counselor/gesprekstherapeut.
Ik ben er voor iedereen die last heeft van
stressgerelateerde problemen zoals spanningshoofdpijn, nekklachten of bijvoorbeeld misselijkheid. Ook kunnen mijn sessies helpen om eventuele werkgerelateerde problemen boven tafel te krijgen en dan kan er naar oplossingen gezocht worden.
Door echt te luisteren naar een persoon en gerichte vragen te stellen kan ik samen met deze persoon onderliggende oorzaken van ongenoegen boven tafel krijgen. Hiervoor is alleen een ruimte en geduld nodig.
Heeft u in uw bedrijf behoefte aan een counselor? Heeft u personeel of collega’s die u graag zou helpen?
Ik kan u een pakket counselingsessies bieden!
Geïnteresseerd?

Blog 3:

Waarom een kindercoach bij een scheiding?

In mijn directe omgeving heb ik meerdere scheidingen van dichtbij meegemaakt en ervaren welke impact deze beslissing heeft op kinderen. Want als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Voor deze kinderen staat hun vertrouwde, veilige wereld op z’n kop. Het is voor hen een onzekere en vaak ook angstige periode waarin ze worstelen met vragen en gevoelens die ze niet altijd (durven te) uiten. Ik ben van mening dat elk kind steun, begeleiding en betrokkenheid verdient in deze moeilijke en vaak verwarrende periode. In mijn rol als kindercoach draag ik graag mijn steentje bij in dit proces.

Wat kun je betekenen voor kinderen tijdens het scheidingsproces?
Als kindercoach geef ik kinderen een steuntje in de rug voor, tijdens of na de scheiding. Kinderen kunnen zonder loyaliteitsprobleem met mij praten over de echtscheiding. Ze kunnen hun zorgen, verdriet, angst, verlangens en wensen delen, waarbij ik ze help inzicht te krijgen in en grip te krijgen op de situatie waarin zij zich bevinden. Daarbij bied ik zowel individuele begeleiding als begeleiding in groepsverband aan. Dit laatste doe ik aan de hand van gezamenlijke creatieve sessies.
Dit zijn kortdurende sessies.
Door middel van verschillende spel- en creatieve vormen wordt de scheiding bespreekbaar gemaakt. Met leeftijdgenoten kunnen kinderen veilig hun gevoelens uiten en ervaren zij dat ze niet de enige zijn in een scheidingssituatie. Ze leren beter te begrijpen wat er gebeurt en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

 

Blog 2:
De relatie met je kind goed houden in deze drukke tijd!
Hoe doe je dat??

Een goede relatie met je kind opbouwen én onderhouden: dát wil iedere ouder. Maar dat betekent niet dat dit ook altijd makkelijk is. In alle drukte kom je soms niet toe aan quality time met je kind. Maar het goede nieuws: die quality time heb je zó toegepast in jullie dagelijkse leven – sterker nog: waarschijnlijk doe je dit al…
10 tips om de band tussen jou en je kind te versterken.

1. Lezen

We weten allemaal dat lezen met kinderen een eenvoudige manier is om hun taal- en  een
leesvaardigheden te verbeteren. Maar onderzoek toont ook aan dat het lezen met kinderen deel van de hersenen stimuleert, dat verantwoordelijk is voor het maken van emotionele connecties. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek: samen lezen gaat vaak niet alleen om het lezen, maar ook om knuffelen, het maken van oogcontact en het delen van emoties.

2. Creatief bezig zijn

Samen lekker knutselen is niet alleen een heel leuk, maar kan ook nog eens therapeutisch werken. Creatieve activiteiten bieden namelijk een uitlaatklep voor kinderen om hun gedachten en gevoelens te uiten. Dit geldt voor jongere kinderen, die nog niet in staat zijn om hun complexe emoties te verwoorden, maar ook voor kinderen die het simpelweg lastig vinden om te vertellen wat hen dwarszit. Wanneer je kind zijn gevoelens kan uiten door te tekenen, verven of kleien, is de kans groot dat de interactie tussen jou en je kind versterkt zal worden.

3. Muziek

Of het nu gaat om samen muziek luisteren, een instrument bespelen of samen lekker gek dansen: muziek biedt veel voordelen. Voor jullie beiden. Met muziek word je je bewust van je lichaam en leef je in het moment. Een win-winsituatie dus: jij ontspannen, je kind ontspannen!

4. Natuur

Ga samen de natuur in! Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor zowel de emotionele- als lichamelijke gezondheid van je kind. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan de natuur de bloeddruk, hartslag, spierspanning en de productie van stresshormonen vermindert. Heb je een keer écht geen tijd hebt om de natuur in te gaan? Maak dan gewoon samen een kleine wandeling buiten of duik de tuin in als een stel echte hoveniers.

5. Spelen

Spelen is de taal van kinderen. De perfecte manier dus om in contact te komen met je kinderen, zonder dat het onnatuurlijk of geforceerd is. Oftewel: speel lekker mee. Als je in de fantasie van je kind wordt toegelaten en je het spel volgt, creëer je verschillende mogelijkheden met positieve resultaten. Als je aan het spel meedoet gaat je kind jou zien als bondgenoot. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat samen spelen ervoor zorgt dat kinderen minder de aandacht proberen te trekken en dat verlatingsangst vermindert.

6. Fysieke aanraking

Knuffel of stoei jij lekker vaak met je kind? Uit verschillende studies blijkt dat mensen bepaalde emoties – zoals liefde, dankbaarheid en medeleven – identificeren door aanraking. Als je dit vertaalt naar de relatie tussen ouder en kind: aanraking speelt een belangrijke rol in het vormen van een emotionele connectie. Worstelt je kind met zijn emoties? Een dikke knuffel of een stoeipartij kunnen wonderen doen!

7. Koken

Avondeten met het gezin kan tot de nodige stress leiden. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat we proberen het eten zo snel mogelijk klaar te hebben en onze kinderen vóóral zo ver mogelijk uit de buurt te houden. En drie keer raden wat er meestal gebeurt? Kinderen willen graag weten wat je aan het doen bent, wat jullie precies gaan eten én meehelpen met koken. Dus waarom zouden we die negatieve energie niet omzetten naar positieve energie: het koken juist als een mogelijkheid zien om onze band met onze kinderen te versterken?

8. Bordspelletjes

Monopoly, ganzenbord of mens-erger-je-niet: kinderen zijn én blijven gek op bordspelletjes – ook al zeggen ze van niet. De interacties tijdens zulke spelletjes bieden vele voordelen voor de ouder-kindrelatie. Allereerst zorgen bordspellen voor interactie, waardoor er een natuurlijke context ontstaat om gedachten te uiten. Daarnaast bieden bordspellen ook een goede manier om samen met je kind te oefenen met lastige emoties, zoals de teleurstelling van het verliezen.

9. Luisteren

Luisteren een activiteit? Misschien niet, maar het is wel heel belangrijk in het versterken van de relatie met je kind. In de dagelijkse stroom van werk en verantwoordelijkheid kan het een uitdaging zijn om écht te luisteren naar onze kinderen. Probeer je af te sluiten van mogelijke afleidingen en oprechte belangstelling te tonen. Als je dit in combinatie met actief luisteren doet – oogcontact en het terugkoppelen van wat je hoort – ben je op de goede weg!

10. Schrijven

Schrijven kan voor oudere kinderen grote voordelen hebben, blijkt uit onderzoek. Het vermindert stress en het verbetert de persoonlijke gezondheid. Door te schrijven leren kinderen zich uit te drukken en zichzelf te ontdekken. Hoewel het misschien een eenzame bezigheid kan zijn, kunnen jullie ook sámen schrijven. Je kunt bijvoorbeeld blogs naar elkaar schrijven, een tijdschrift maken of een krant in elkaar zetten.

Bron: Parent.co

 

 

 

 

 

 

Blog 1 : RUZIE BIJLEGGEN MET JE KIND, HOE DOE JE DAT?

Iedere ouder is weleens prikkelbaar of snel geïrriteerd. En iedere ouder reageert dit ook weleens – ook al is het niet goed – af op zijn kind. Maar ook jij bent maar een mens. Het is wél belangrijk om zo’n situatie weer op te lossen. Maar hoe kan je de band met je kind na een aanvaring weer herstellen?

1. Herstel het gevoel van veiligheid

Als er wat spanningen tussen jou en je kind zijn geweest, is het belangrijk dat je het gevoel van veiligheid weer herstelt. Als je kind overstuur is zal hij over het algemeen terugvechten of vluchten. Jij kan proberen hem na een conflict weer een veilig gevoel te geven door warmte en mededogen te tonen. Je zou kunnen beginnen met een dikke knuffel, of op zijn minst met een warme glimlach. Vervolgens kan je zeggen: ‘Het spijt me dat ik net zo tegen je snauwde. Ik was even flink geïrriteerd. Laten we proberen het over te doen. Ik bedoelde net alleen tegen je te zeggen dat…’.

2. Herstel ook op fysiek gebied

Kinderen hebben na een conflict vaak de behoefte om zich opnieuw fysiek verbonden te voelen. De makkelijkste manier om dit te doen is om samen even lekker op de bank te gaan zitten. Lees hem een boek voor, klets gezellig met elkaar en natuurlijk: knuffelen! Dit hoeft geen uren te duren, een paar minuten is vaak al voldoende (maar op knuffelen zit geen limiet natuurlijk).

3. Leg de aanvaring weer bij door te spelen

Je kan ook met behulp van een spel de band met je kind herstellen. Geen enkel kind kan een uitnodiging om te spelen weerstaan – mits zij zich weer genoeg op hun gemak voelen. Spelen en lachen is vaak de perfecte manier om de stresshormonen die hem of haar gespannen maken te laten zakken. En ieder kind (en iedere volwassene!) heeft elke dag een gulle lach nodig. Probeer wel eerst zelf je stemming te verbeteren, want anders ga je een circusact opvoeren.

4. Zoek naar een win-win oplossing

Door vanuit het standpunt van je kind het conflict te benaderen, kan je misschien tot een win-win oplossing komen. Focus bij het zoeken tot een oplossing op wat echt belangrijk is, in plaats van je zin te krijgen. Probeer na een conflict te erkennen wat hij wil en verduidelijk wat jouw ideeën zijn. Je kan bijvoorbeeld aan hem vragen: ‘Lieverd, laten we een manier vinden dat voor ons beiden werkt. Ik hoor hoeveel je X wil, maar voor mij is Y nu belangrijk. Wat kunnen we doen, zodat we allebei weer gelukkig zijn?’. Als je de situatie vanuit het perspectief van je kind kan zien, herstel je de band ondanks je hem niet precies kan geven wat hij wil.

5. Probeer je in te leven en te luisteren

Haal diep adem en herinner jezelf eraan dat hij nog maar een kind is, op zoek naar jouw liefde en steun. Ondanks dat je het niet met hem eens bent, moet je toch de dingen vanuit zijn perspectief proberen te zien: ‘Je bent nog steeds behoorlijk overstuur. Vertel mij eens wat je nog dwars zit’. Probeer zo meelevend mogelijk te zijn en help hem bij het verzachten van de kwetsbare emoties. Tranen zijn niet erg – ze zijn essentieel om zijn verdriet te verwerken. En zodra hij de kans heeft om te huilen, zal hij er eerder open voor staan om jullie aanvaring bij te leggen en in je armen te duiken.